Ляпін В. Ф.



Дошку на честь В. Ф. Ляпіна відкрито у 1999 році за адресою Сумська вулиця, 39 на фасаді будівлі комбінату «Харківпромбуд».

«У цьому будинку працював з 1961 по 1997 рр. генеральний директор територіального будівельного об'єднання "Харківбуд", заслужений будівельник України Ляпін Василь Федорович».

1. Андрєєва, В. Пам'ять про будівельника // Слобідський край. – 1999. – 16 січ.
2. Владимиров, К. Человеку, который строил заводы // Время. – 1999. – 14 янв.
3. Васильева, Н. Промстрой здесь больше не живет? // Слобода. – 1999. – 19 янв.
     Статті присвячені відкриттю на будинку комбінату «Харківпромбуд» меморіальної дошки колишньому генеральному директору комбінату, заслуженому будівельнику УРСР В. Ф. Ляпіну, під керівництвом якого будувалися та реконструювалися багато харківських заводів.

З історії промисловості Харкова: В. Ф. Ляпін – заслужений будівельник УРСР


    «Професійна діяльність В. Ф. Ляпіна пов’язана з нашим містом. На комбінаті "Харківпромбуд" він пройшов шлях від майстра до начальника комбінату. У 1989 році був обраний генеральним директором територіального будівельного об’єднання "Харківбуд". Брав участь у будівництві та реконструкції ДБК-1, плиткового, цегельного заводів, заводу "Балцем" (Балаклія), Лозівського та Куп’янського ДБК, у реконструкції заводів "Серп і молот", ХЗТД, ХТЗ, імені Шевченка, "Електроважмашу", імені Малишева. В. Ф. Ляпін – учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Його нагороджено орденами, присвоєне звання "Заслужений будівельник УРСР"» [1].

Джерела
1. Андрєєва, В. Пам'ять про будівельника // Слобідський край. – 1999. – 16 січ.
2. Памяти товарища // Слово ветерана. – 1997. – 26 нояб.
Статті про заслуженого будівельника УРСР В. Ф. Ляпіна.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий