Титов М. П.



Дошку на честь М. П. Титова відкрито у серпні 2013 року за адресою вулиця Юрія Паращука, 7.
«В этом доме жил Герой Советского Союза Титов Николай Петрович».


Харківяни – Герої Радянського Союзу: М. П. Титов

Мінайленко І. З.



Дошку на честь І. З. Мінайленка відкрито за адресою вулиця Юрія Паращука, 2 (з 1966 р. до 2016 р. називалася вулицею Івана  Мінайленка).

«Вулиця І. Мінайленка названа ім’ям активного комсомольця-підпільника років громадянської війни Мінайленка Івана Захаровича».

Харківяни – учасники громадянської війни : І. З. Мінайленко

Перша Гвардійська Варшавська залізнична бригада



Дошку на честь Першої Гвардійської Варшавської залізничної бригади відкрито за адресою вулиця Гвардійців-залізничників, 3.
 
«Улица названа в честь подвигов воинов 1-й Гвардейской Варшавской ордена Кутузова железнодорожной бригады в годы Великой Отечественной войны 1941–1945 гг., сформированной 1.VII.1941 г. в городе Харькове».

З історії Другої світової війни: Перша Гвардійська Варшавська залізнична бригада

Залізнична бригада Харкова



Дошку на честь 27-го окремого залізничного батальйону відкрито за адресою Григорівське шосе, 56 на будівлі міського професійно-технічного училища №1.

«В этом здании 22 июня 1941 года был сформирован 27-й отдельный батальон 28-й железнодорожной бригады, прошедшей боевой путь от Харькова до Берлина. За мужество, отвагу и героизм, проявленные в боях за освобождение Родины, бригаде присвоено почетное звание “гвардейская” и впоследствии она переименована в 1-ю гвардейскую железнодорожную Варшавскую ордена Кутузова бригаду».

З історії Другої світової війни: залізнична бригада Харкова