Мінін С. В.



Дошку на честь С. В. Мініна відкрито 28 травня 2019 року за адресою вулиця Тарасівська,43/45 на фасаді гімназії № 83.
 

«Меморіальна дошка на честь випускника школи № 83 – учасника бойових дій в Афганістані Мініна Сергія Васильовича, нагородженого орденом “Червоної зірки” (посмертно)»



Мемориальные доски в память о восьми воинах-интернационалистах открыли в мае-июне на зданиях школ в Слободском районе // Харьков : официальный сайт Харьковского городского совета, городского головы, исполнительного комитета. – URL : https//www.city.kharkov.ua/ru/news/u-slobidskomu-rayoni-vidkrili-memorialni-doshki-voinam-afgantsyam-41859.html, свободный (дата обращения: 16.03.2020).
Харків’яни – воїни-інтернаціоналісти: С. В. Мінін

«Мінін Сергій Васильович (9.12.1962 – 8.07.1982) – воїн-інтернаціоналіст. Народився у Харкові. Закінчив школу № 83. Працював автослюсарем на станції технічного обслуговування автомобілів. Служив в армії (з 1981). Учасник війни в Афганістані. Загинув під м. Газні. Похований у Харкові на цвинтарі № 5.  Нагороджений орденом Червоної Зірки (1989, посмертно)» [1].
***
«13 квітня 1981 року Сергій Мінін відбув із військкомату в далеку дорогу – служити йому випало в Туркестанському військовому окрузі. Тут молодий солдат прийняв військову присягу і став вчитися на телеграфіста. Отримав свідоцтво про закінчення навчалки й 1 листопада пересік державний кордон. Афганістан! Сергія призначили в підрозділ забезпечення вертолітного полку в Шинданді. Тут він служив на вузлі зв’язку, підтримував зв'язок з Кабулом. Згодом хлопця перекинули на аеродром у Кандагарі. А невдовзі частину, де служив Сергій, терміново передислокували під Газні, на південь від Кабула. Там він також служив на вузлі зв’язку. У липні 1982 року, виконуючи завдання командира, рядовий Мінін підірвався на міні. Поховали Сергія у рідному Харкові, на його могилі встановлено обеліск» [1].
Джерела
1. Мінін Сергій Васильович // Біль пам'яті : книга пам'яті про воїнів Харківщини, загиблих в Афганістані / І. П. Шкварко. – Харків, 1995. – С. 276–277 : фот.

Комментариев нет:

Отправить комментарий